MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

UBIJACZKO MIESIARKA RE

Ubijaczka RE


Uniwersalna miesiarko-ubijaczka RE 22 ma zastosowanie do przygotowywania lekkich (rzadkich) oraz półtwardych (gęstych) mas i ciast, kremów, majonezów, puree czy ubijania śmietany lub białek jaj. Odpowiednio wyposażona służyć może również jako maszynka do mielenia mięsa, maku lub siekania warzyw i owoców (szatkownica). Korpus wykonany ze stali lakierowanej. Osłona kociołka wykonana ze stali nierdzewnej. Napęd elementów ruchomych ubijaczki przekazywany jest z silnika za pomocą pasów transmisyjnych. Wewnątrz obudowy znajduje się również śruba do podnoszenia i opuszczania kociołków osadzonych na prowadnicach. Maszyna wyposażona jest w gniazdo do montażu i napędu przystawek do krojenia i szatkowania.

W wyposażeniu: kociołki z wózkiem oraz akcesoria (hak, ubijak, rózga) na 30 i 60 litrów. Uchwyt redukcyjny do kociołka do 30l. Istnieje możliwość zakupu dodatkowych przystawek: młynka do maku, młynka do mielenia mięsa, przystawki do szatkowania. Każdy z elementów wyposażenia może być zamówiony oddzielnie. Akcesoria wykonane są ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z artykułami spożywczymi.

  • Trójstopniowa, skokowa regulacja prędkości obrotów silnika (3 biegi)
  • Moc silnika na poszczególnych biegach: 1,5/2,2/ 2,8 kW
  • Zasilanie: 400 V: 50 Hz
  • Wymiary: szerokość 60 cm, długość 110 cm, wysokość 115 cm, waga 360 kg
  • Prędkość obrotów silnika zmienia się za pomocą trzech przycisków
  • Wyłącznik automatyczny przy otwartej pokrywie zabezpieczającej

Zamów wizytę handlowca

ZOBACZ PREZENTACJĘ MIESIAREK SPIRALNYCH

KUP W SKLEPIE ONLINE

Ubijaczka REMIX


Przemysłowa ubijaczka planetarna to urządzenie przeznaczone głównie do pracy w cukierniach i piekarniach, choć i inne branże przemysłowe, jak chemiczna, farmaceutyczna, czy przetwórstwa żywności, mogą z powodzeniem z niej korzystać.
Wyposażona jest w automatycznie podnoszony kocioł (transportowany na obszarze zakładu na trzykołowym wózeczku) i trzy narzędzia robocze; rózgę – ubijanie piany, kremów, śmietany, itp., na dużych prędkościach, mieszadło płaskie – odpowiednie dla żywności sproszkowanej i gąbczastej, np. farszów, na prędkościach średnich, i hak-spiralę – do miesienia ciasta, ciasta biszkoptowego, lepkiej żywności stałej, surówek, itp. na prędkościach niskich.
Narzędzia te obracają się w maszynie wokół swej osi i jednocześnie po okręgu kotła. Części maszyny, mające bezpośredni kontakt z żywnością, wykonane są ze stali nierdzewnej, a ich powierzchnia jest wykończona zgodnie z najwyższymi standardami higienicznymi. Masywna, stalowa obudowa, w której umieszczony jest silnik elektryczny, zapewnia stabilność pracy maszyny i niski poziom hałasu.
Urządzenie jest sterowane za pomocą czytelnego i łatwego w obsłudze panelu elektronicznego, na ekranie którego widoczne są wszystkie istotne parametry pracy urządzenia. Panel umożliwia także zapisanie w jego pamięci wielu aplikacji roboczych. Za jego pośrednictwem można wybrać dwie opcje pracy ubijaczki. Tryb automatyczny – uruchamiający już zapisane cykle pracy i tryb manualny – gdzie każdy pojedynczy parametr pracy narzędzia można ustawić ręcznie na potrzebnym w danej chwili poziomie. Prędkość obrotowa narzędzia (w zakresie od 60 do 320 obr/min, o skoku co 10 obrotów) jest niezmienna w danym cyklu pracy. Niezbędne zasilanie to 400V, 50 HZ. Wszystkie nasze urządzenia są produkowane w zgodzie z obowiązującymi normami CE.

Zamów wizytę handlowca
ModelPojemność [l]Obroty na min. Moc silnika [kW]Wymiary
dł.x szer.x wys.
Waga [kg]
REMIX 80 80od 60 do 320
skok co 10 obr.
3105x70x150340
KATALOG ONLINE
Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasza strona lepiej spełniała Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Szczegółowe informacje w polityce naszej firmy dotyczącej cookies.Rozumiem