MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

DZIELARKI DO BUŁEK

Charakterystyka


Dzielarki do bułek są jednymi z najbardziej pomocnych maszyn w produkcji piekarniczej. Oferujemy dwa modele – SPAA-30 i SPA-30SA. Pierwszy z nich jest w pełni zautomatyzowany, z kolei drugi, półautomatyczny, posiada głowicę opuszczaną ręcznie przy pomocy zamontowanej dźwigni. W przypadku dzielarki automatycznej wydajność wynosi 5400 szt./h. Oba urządzenia, podobnie jak inne maszyny z naszej oferty (np. przesiewacze do mąki), potrzebują podłączenia do prądu o napięciu 400 V.

Sposób działania dzielarek do bułek

W najkrótszym i najprostszym ujęciu, dzielarki do bułek i pączków dzielą duże kawałki ciasta (od 1,2 do 4 kilogramów) na tak zwane kęsy. Każdy kęs ma podobny rozmiar, a porcja ciasta jest dzielona na 30 elementów. Ciasto w dzielarce jest krojone przez noże wysuwające się z górnej pokrywy, a następnie tak stworzone bułeczki są formowane na specjalnej tacce. W ciągu kilku chwil bezkształtny kawał ciasta zamieniony zostaje na kilkadziesiąt równych kawałków, gotowych od upieczenia lub dalszego przetwarzania. Maksymalna wydajność obu maszyn sięga 5400 sztuk na godzinę, pojedyncza bułka uzyskana w dzielarce może mieć wagę od 40 do 135 gramów. Konstrukcja dzielarek umiejscowiona jest na czterech solidnych nóżkach, które bez problemu utrzymują duży ciężar maszyny – 320 kilogramów. Korpus sprzętu wykonany jest z emaliowanej stali, a wewnątrz umiejscowiliśmy silnik o mocy 0,75 kW. Wysokość dzielarki do bułek to 144 centymetry, więc wygodnie można ją obsługiwać w pozycji stojącej.

Zamów wizytę handlowca
KUP W SKLEPIE ONLINE
KATALOG ONLINE