Rozdrabniacze spożywcze to maszyny służące do rozdrabniania suchego pieczywa, czyli, inaczej mówiąc, do przetwarzania suchych bułek na bułkę tartą. W naszej ofercie znajduje się jeden model rozdrabniacza – MTB 3. To maszyna wolnostojąca, z większością elementów wykonanych ze stali nierdzewnej. Rozdrabniacz MTB 3 jest dość lekki, bo waży tylko 63 kilogramy (przy niemal 150 centymetrach wysokości), więc można go stosunkowo łatwo przenosić z miejsca na miejsce. Jednocześnie jego konstrukcja jest wykonana w taki sposób, że niewielka waga nie wpływa negatywnie na stabilność maszyny. Dzięki temu wydajność rozdrabniaczy spożywczych z naszego asortymentu sięga nawet 700 kilogramów bułki tartej na godzinę.
Rozdrabniacze produkowane przez MASZ Gliwice są skonstruowane w sposób pozwalający użytkownikom na samodzielną wymianę najszybciej zużywającego się elementu, czyli sit. Ich regularna kontrola i substytucja, pozwala zachować wymaganą grubość i granulację produktu końcowego. Szerokość otworów również można zmieniać wraz z wymianą sita, oferujemy sita z oczkami o średnicy 5,4 i 3,5 mm.
Jak w większości naszych maszyn, między innymi w krajalnicach do chleba czy mikserach, wymagane zasilanie rozdrabniaczy przemysłowych wynosi 400 V. MTB 3 posiada specjalny chwytak na worki, dzięki któremu bułka tarta bezpośrednio z rozdrabniacza trafia do worka i nie trzeba jej dodatkowo przesypywać. MTB 3 posiada również zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem wysypu oraz podwójne noże, umożliwiające bardziej efektywne mielenie pieczywa. Nóżki rozdrabniacza są regulowane, co pozwala na dostosowanie wysokości maszyny do specyfiki pomieszczenia lub podłoża.
Zamów wizytę handlowcaUrządzenie RP1 przeznaczone jest do rozdrabniania (siekania) różnego rodzaju pieczywa, szczególnie bagietek, bochenków chleba czy bułek, na kęsy o niewielkiej wielkości, przeznaczonych na susz do pieca lub do wytwarzania kwasu chlebowego. Zaleca się, aby rozdrabniane pieczywo było suche lub wystudzone do temperatury około 20 stopni C. Rozdrabniacz składa się z korpusu stalowego, w którym został umieszczony mechanizm napędu zespołu tnącego. Zespół ten składa się z bębna i czterech noży. Do komory rozdrabniania pieczywo doprowadzane jest podajnikiem taśmowym o regulowanej prędkości. Od góry pieczywo dociskane jest dwoma rolkami. Sterowanie rozdrabniaczem odbywa się w trybie ręcznym, z poziomu pulpitu sterowniczego. Bęben tnący, z płynną regulacją prędkości obrotowej, napędzany jest silnikiem elektrycznym poprzez przekładnię pasową. Należy wyregulować prędkości obrotowe bębna i taśmy podającej zależności od potrzeb. Zmniejszenie obrotów bębna i zwiększanie przesuwu taśmy powoduje zwiększenie grubości kęsów, a zwiększenie obrotów bębna i zmniejszenie przesuwu taśmy zmniejsza kęsy. W strefie odbioru, rozdrobnione pieczywo może być przekazywane do pojemników lub na taśmę odbierającą. Elementy sterujące znajdują się w skrzynce rozdzielczej umieszczonej w dolnej tylnej części maszyny, zamkniętej przed dostępem osób nieuprawnionych. Maszyna wyprodukowana jest wg obowiązujących w Europie norm CE.
Zamów wizytę handlowcaParameters | Jednostka miary | Wartość |
Zasilanie | V | 230/400 |
Napięcie sterowania | V | 24/12 |
Moc zasilania | kW | 3,16 |
Zabezpieczenie | A | 16 |
Ilość noży | szt. | 4 |
Obroty bębna tnącego
-min -max |
obr / min. obr / min. |
163 492 |
Prędkość taśmy podającej
-min -max |
cm / sec. cm / sec. |
8 20 |
Waga | kg | 450 |
Chcesz zakupić nową maszynę, jednak obawiasz się, że zakupiona mieszałka będzie rozczarowaniem? Ile razy zdarzyło ci się zakupić towar niewystarczająco dostosowany do twoich warunków oraz oczekiwań? Już dziś umów się na test i sprawdź jak nasze maszyny usprawnią pracę w twojej piekarni. Nie będziemy cię przekonywać, dlaczego warto nam zaufać. Dojdziesz do tego sam. Aby umówić się na test i sprawdzić jak działa miesiarka spiralna, wystarczy skontaktować się z działem handlowym w celu ustalenia odpowiedniego terminu naszego przyjazdu. FILMY POKAZOWE