MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

UBIJACZKO MIESIARKA RE

Ubijaczka RE


Uniwersalna miesiarko-ubijaczka RE 22 ma zastosowanie do przygotowywania lekkich (rzadkich) oraz półtwardych (gęstych) mas i ciast, kremów, majonezów, puree czy ubijania śmietany lub białek jaj. Odpowiednio wyposażona służyć może również jako maszynka do mielenia mięsa, maku lub siekania warzyw i owoców (szatkownica). Korpus wykonany ze stali lakierowanej. Osłona kociołka wykonana ze stali nierdzewnej. Napęd elementów ruchomych ubijaczki przekazywany jest z silnika za pomocą pasów transmisyjnych. Wewnątrz obudowy znajduje się również śruba do podnoszenia i opuszczania kociołków osadzonych na prowadnicach. Maszyna wyposażona jest w gniazdo do montażu i napędu przystawek do krojenia i szatkowania.

W wyposażeniu: kociołki z wózkiem oraz akcesoria (hak, ubijak, rózga) na 30 i 60 litrów. Uchwyt redukcyjny do kociołka do 30l. Istnieje możliwość zakupu dodatkowych przystawek: młynka do maku, młynka do mielenia mięsa, przystawki do szatkowania. Każdy z elementów wyposażenia może być zamówiony oddzielnie. Akcesoria wykonane są ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z artykułami spożywczymi.

  • Trójstopniowa, skokowa regulacja prędkości obrotów silnika (3 biegi)
  • Moc silnika na poszczególnych biegach: 1,5/2,2/ 2,8 kW
  • Zasilanie: 400 V: 50 Hz
  • Wymiary: szerokość 60 cm, długość 110 cm, wysokość 115 cm, waga 360 kg
  • Prędkość obrotów silnika zmienia się za pomocą trzech przycisków
  • Wyłącznik automatyczny przy otwartej pokrywie zabezpieczającej

Zamów wizytę handlowca

ZOBACZ PREZENTACJĘ MIESIAREK SPIRALNYCH

KUP W SKLEPIE ONLINE

Ubijaczka REMIX


Przemysłowa ubijaczka planetarna to urządzenie przeznaczone głównie do pracy w cukierniach i piekarniach, choć i inne branże przemysłowe, jak chemiczna, farmaceutyczna, czy przetwórstwa żywności, mogą z powodzeniem z niej korzystać.
Wyposażona jest w automatycznie podnoszony kocioł (transportowany na obszarze zakładu na trzykołowym wózeczku) i trzy narzędzia robocze; rózgę – ubijanie piany, kremów, śmietany, itp., na dużych prędkościach, mieszadło płaskie – odpowiednie dla żywności sproszkowanej i gąbczastej, np. farszów, na prędkościach średnich, i hak-spiralę – do miesienia ciasta, ciasta biszkoptowego, lepkiej żywności stałej, surówek, itp. na prędkościach niskich.
Narzędzia te obracają się w maszynie wokół swej osi i jednocześnie po okręgu kotła. Części maszyny, mające bezpośredni kontakt z żywnością, wykonane są ze stali nierdzewnej, a ich powierzchnia jest wykończona zgodnie z najwyższymi standardami higienicznymi. Masywna, stalowa obudowa, w której umieszczony jest silnik elektryczny, zapewnia stabilność pracy maszyny i niski poziom hałasu.
Urządzenie jest sterowane za pomocą czytelnego i łatwego w obsłudze panelu elektronicznego, na ekranie którego widoczne są wszystkie istotne parametry pracy urządzenia. Panel umożliwia także zapisanie w jego pamięci wielu aplikacji roboczych. Za jego pośrednictwem można wybrać dwie opcje pracy ubijaczki. Tryb automatyczny – uruchamiający już zapisane cykle pracy i tryb manualny – gdzie każdy pojedynczy parametr pracy narzędzia można ustawić ręcznie na potrzebnym w danej chwili poziomie. Prędkość obrotowa narzędzia (w zakresie od 60 do 320 obr/min, o skoku co 10 obrotów) jest niezmienna w danym cyklu pracy. Niezbędne zasilanie to 400V, 50 HZ. Wszystkie nasze urządzenia są produkowane w zgodzie z obowiązującymi normami CE.

Zamów wizytę handlowca
ModelPojemność [l]Obroty na min. Moc silnika [kW]Wymiary
dł.x szer.x wys.
Waga [kg]
REMIX 80 80od 60 do 320
skok co 10 obr.
3105x70x150340
KATALOG ONLINE