MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

PRZESIEWACZE DO MĄKI

Charakterystyka


SMOK to przesiewacze, używane do oczyszczania i spulchniania mąki. Maszyny tego typu są niezbędnym wyposażeniem każdej piekarni, niezależnie od jej rozmiaru. Przesiewacze do mąki SMOK, produkowane przez MASZ Gliwice, mają wydajność sięgającą nawet do 2500 kilogramów na godzinę – oznacza to, że maszyna może przesiać do 2,5 tony mąki w ciągu godziny. Długość przesiewacza smok sięga 134 centymetrów, szerokość to 70 cm, a wysokość 112 centymetrów. SMOK jest jedną z najczęściej wykorzystywanych w naszym kraju maszyn do przesiewania mąki, ze względu na swoją wysoką niezawodność i wydajność, przy dość skromnym rozmiarze.

Maszyny do przesiewania mąki SMOK

Przesiewacze do maki SMOK są dostępne w dwóch wersjach – jedna wykonana jest ze stali nierdzewnej, a druga ze stali pomalowanej na kolor biały. Czas oczekiwania na dostarczenie przesiewacza do Państwa piekarni lub wytwórni makaronów to tydzień, maksymalnie dwa tygodnie. Wysyłka jest darmowa (przy przedpłacie). Przesiewacze do mąki z naszej oferty w pełni spełniają wymagania systemu HACCP, mówiącego, że to właśnie przesiewacz stanowi tak zwany Krytyczny Punkt Kontroli (CCP). Oznacza to, że badanie czystości mąki na etapie przesiewania jest kluczowe przy kontroli jakości wykonywanej przez Sanepid. Podobnie jak w przypadku krajalnic do chleba przesiewacz SMOK wymaga podłączenia do prądu o napięciu 400 V.

Sposób działania przesiewacza do mąki

Mąka wsypywana jest do kosza zasypowego, skąd przez wirnik z sitem trafia do komory przesiewacza. Następnie podajnik ślimakowy, znajdujący się w długiej i wąskiej rurze podającej, mąką zostaje przeniesiona na zewnątrz przesiewacza, gotowa do dalszego przetwarzania.

Zamów wizytę handlowca
KUP W SKLEPIE ONLINE
KATALOG ONLINE